Petäjäveden Petäjäiset

Power Cup 2016

Power Cup -turnaus 9.-12.6.2016 Hämeenlinnassa


Tällä kertaa Power Cupista oli tuomisina kaksi pistesijaa ja muutenkin aivan loistavat sijoitukset. Monivuotinen mitaliputki katkesi, mutta ensi vuonna Vantaalla päästään taas yrittämään uudelleen.

E-­tytöt
Lähdimme E-­tyttöjen Tiikerit-­joukkueen kanssa kohti Hämeenlinnan Power Cuppia aikaisin torstaiaamuna jännittynein tunnelmin. Niin tytöt, kuin valmentaja Maarit Bendecon ja huoltaja Sini Sairanenkin olivat matkalla mietteissään siitä, millainen myrskykeli olisi vastassa ja kuinka kovia vastustajia kohtaisimme peleissä. Uuraisten Liikenteen paras kuski Jussi toi meidät turvallisesti pelipaikalle lounasaikaan ja maittavan Saarioisten äitien tekemän ruoan jälkeen aloitimme pelitaipaleemme sateessa ja tuulen tuiverruksessa. Sormet kohmeisina ja märkinä tytöt taistelivat päivän kahdesta pelistä voitot ja pääsimme illalla lämmittelemään koulumajoitukseen hyvillä mielin.

Perjantai aamuun heräsimme virkeinä ja täynnä taistelutahtoa. Päivän kaikki kolme peliä voitimme kirkkaasti 2­-0 ja hymy oli herkässä meillä kaikilla, kun huomasimme olevamme alkulohkon ensimmäisiä.

Lauantaina vastassamme olivat lohkojen parhaat ja pelien taso koveni selvästi. Aamupäivän kahden ensimmäisen pelin voiton jälkeen päivän kolmas peli Oulun joukkuetta vastaan oli meille koko turnauksen haasteellisin ja peli­ilo sekä into hävisi muutaman epäonnistuneen pallon jälkeen kokonaan. Normaalipelillä tämäkin vastustaja olisi voitettu, mutta innon puuttuessa pelaaminen oli kuin suossa rämpimistä ja tuloksena turnauksen ainoa tappio suoraan 2­-0.

Ruoka, jäätelö ja valmentajan herättävä puhe antoivat uutta potkua lauantain viimeiseen peliin, jossa tytöt laittoivat taas parastaan ja voittivat vastustajan 2-­0. Olimme jatkolohkon kakkosina, kun viimeisen päivän pelit meillä turnauksen sijoista 5­8 alkoivat 81 joukkueen sarjassa. Sunnuntaina aurinko helli lentopallokansaa ja kentällä raikuivat kannustushuudot. Anni Huuskosen varmat syötöt, Jenina Häkkisen ilmiömäisen nopeat pallonhaut, Sohvi Anttilan erinomaiset passit ja Laura Bendeconin jäätävät hyökkäykset tyhjiin paikkoihin antoivat meille sellaisen myötätuulen viimeisiin tiukkoihin peleihin että voitimme ne kummatkin ja pääsimme sijalle 5 sarjassamme.

Power cup oli kaikkien kolmen E-­juniorijoukkueen osalta todella upea kauden lopetus ja haikein mielin valmentaja Maarit kiittää kaikkia eemeleitä tästäkin kaudesta jatkaessaan ensi kaudella D-junioreiden valmentajana. Upeita hetkiä, paljon iloa, sopivasti haasteita ja pettymyksiäkin sekä ennen kaikkea huikeaa junnujen taitojen kehittymistä!

Kiitos kaikille vanhemmille myös koko kaudesta, avusta kotiturnauksissa, harjoituksissa ja erityisesti omien junioreiden tukemisessa heidän lentopallopolullaan. On ilo olla yksi valmentaja PetPetin lentisvalmentajaperheessä, joka tukee toisiaan ja kaveria autetaan tarvittaessa. Kiitollisin mielin kohti beach volley kautta. ­ - MaaritPetPetin Pantterit pelasi upean turnauksen sijoittuen omassa sarjassa sijalle 28. Joukkueita tyttöjen sarjassa oli 81. Otteluita kertyi 12, joista voitimme kahdeksan ja hävisimme neljä. Joukkue jaksoi tsempata toisiaan ja pitää iloista meininkiä yllä koko viikonlopun ajan. Tytöillä oli mahtava asenne peleissä ja tiukoissa tilanteissa joukkue vain paransi peliään, josta kertoo se, että nousimme monessa pelissä 1­-0 tilanteesta 2-1 voittoon. Joukkueessa pelasivat Liina­-Maija Jylhä, Tea Tammi, Tuuli Hyvärinen ja Saga Koivikko. Kiitos teille! Kiitokset myös huollolle eli Anne­-Mari Niemelle! Joukkueen pelit veti Marko Huuskonen. ­ - Marko


E­-pojat
PetPetin E­-pojat pelasivat Power Cupin tsemppisarjaa samalla joukkueella kuin edellisen talven Keski­-Suomen maakuntasarjaa. Maakuntasarjan kitkerä lopetus vaihtui iloiseen peliin Power Cupissa. PetPet oli 44 joukkueen sarjassa kuudes ja samalla toiseksi paras keskisuomalainen joukkue.

Joukkue pelasi kymmenen peliä Hämeenlinnassa voittaen niistä kahdeksan. Sijoituksen arvoa nostaa se, että PetPetin joukkue koostuu kahdesta ensimmäisen vuoden E-juniorista sekä kahdesta vielä F-­ikäisestä lentopalloilijan alusta.

PetPetin joukkue oli tasainen ja joukkueen pelitapa sopi porukalle antamalla kaikille pelaajille tasaisesti vastuuta. Onnistumisia tuli sopivasti kaikille ja joukkueen peli parani turnauksen loppua kohti. Joukkueessa pelasivat Benjamin Bendecon, Joona Lehtonen, Sanni Siika-­aho ja Matias Siika­-aho. Joukkueen huoltajana toimi Toni Anttila ja valmentajana Pentti Siika-­aho. PetPetin E-­poikien sekajoukkue pelasi hyvän ja tasaisen turnauksen. Hyvä keskittyminen pelisuorituksiin takasi loistavan lopputuloksen. Kiitos joukkueelle! - ­ PenaD-­tytöt
PetPetin D-­tyttöjen joukkueessa pelasi Emma Siirilä, Milla Kumpunen, Richandra Lehtinen, Siiri Pasanen ja Venla Heikkinen. Torstain alkusarjan pelit alkoivat haastavan kylmissä olosuhteissa, kovassa tuulessa ja sateessa. Ensimmäisessä pelissä FC­-57 joukkuetta vastaan voitimme ensimmäisen erän, mutta taivuimme kahdessa seuraavassa erässä häviten ottelun 2-­1. Mutta siitä alkoikin voitokkaat pelit ja sijoituimme seitsemän joukkueen alkusarjassa lopulta lohkokakkoseksi, joka tarkoitti vielä ns. ”avoimia ovia” loppuun saakka. Alkusarjassa voitimme Laihian Lujan, Koiviston Iskun, Arsin Haminasta, Kallsin Sonkajärveltä ja Lentis 88:n Torniosta.

Lauantaina pelattiin neljän joukkueen jatkolohko. Ensimmäisessä jatkopelissä voitimme Korian Ponnen suoraan kahdessa erässä. Seinäjoen Lentis vei seuraavan pelin, jota loukkaantumisetkin siivittivät osaltamme. Kurikkaa vastaan saimme yhden erän, mutta hävisimme kolmannen. Päivän päätteeksi pelattu puolivälieräottelu Laihian Lujaa vastaan hävittiin niin ikään suoraan kahdessa erässä tiukan ensimmäisen erän kamppailun jälkeen. Tässä vaiheessa joukkueessa oli jäljellä neljä pelikuntoista pelaajaa.

Samoin oli sunnuntain loppupelien osalta, jossa ensimmäisenä vastaan asettui Vaasan Kiisto, joka voitti ensimmäisen erän vain kahden pisteen erolla. Me veimme seuraavan erän 20-­25, mutta taivuimme viimeisessä erässä ja Kiisto vei tämän ottelun 2-­1. Turnauksen viimeinen, 12. peli pelattiin paikallisjoukkuetta HPK:ta vastaan. Taistelimme hienolla sykkeellä loppuun saakka, mutta erät menivät HPK:lle. Ensimmäinen erä päättyi 18­-25 ja toisessa mentiin jatkopisteille 24­-26. Kaiken kaikkiaan sijoituksemme oli 24. kaikkiaan 114 joukkueen D-­tyttöjen tsemppisarjassa, joten 90 joukkuetta jäi taaksemme, ei huonosti! Kiitos huoltajalle Jari Lehtiselle hyvästä joukkueen huollosta ja hyvistä pukeutumisvinkeistä, sekä pelaajille hienosta turnauksesta. Ensi vuonna taas uudestaan! Joukkueen valmentajana ja jutun kirjoittajana toimi Petteri Heikkinen.C­-tytöt
C-­tyttöjen sarjakauden yhteisjoukkue Järvi-Suomen Pallon kanssa jaettiin riskillä kahteen turnausjoukkueeseen: kuusi tyttöä kumpaankin, joten vaihtopelaajia ei ollut. Onneksi mitään ei käynyt, vaikka muutama tyttö oli vähän toipilas.

C-­tytöt pelasivat 38 joukkueen kilpasarjassa. Alussa voitimme viisi peliä ja hävisimme yhden. Jatkolohkossa pääsimme pelaamaan sijoista 13­-24. Sieltä tiemme jatkui sijoille 13­-16, jolloin sijoituimme sijalle 16.

Ensimmäisinä päivinä pelimme sujui hyvin, mutta loppua kohden fiilis laski ja väsymys iski. Lopussa kapteenimme Sonja sai nostettua peli­innon ylle ja turnauksesta jäi hyvä fiilis. Juokkueessamme pelasi Wilhelmiina Harju ja Henna Rothovius Petäjävedeltä sekä Ellanoora Lehtonen, Sonja Mielonen, Silvia Messala ja Matleena Reponen Saarijärveltä. Joukkuetta valmensi Auli Rahikainen.C-­tyttöjen tsemppisarjassa menestyimme hyvin. Alkulohkossa sijoituimme toiseksi, jonka ansiosta pääsimme pelaamaan sijoista 1­-24. Viikonlopun pelit menivät vaihtelevasti, joten olimme 20:s. Sarjassamme oli kaikkiaan 84 joukkuetta. Joukkueessa pelasi Hertta Saramäki, Iitu Kaartinen, Lotta Lahti ja Saara Inkinen Petäjävedeltä sekä Netta Hyökyvaara ja Sanna Martikainen Saarijärveltä. Joukkuetta valmensi Virpi Inkinen.

Sää olisi voinut olla ainakin aluksi hieman parempi, sillä torstaina tuuli noin 7 m/s keskiviikkoisen myrskyn jäljiltä. Loppua kohden kelikin parani ja oli jopa kohdillaan. - ­ pelaajat ja VirpiSuurkiitokset K­-market Porkkanalle matkaeväistä sekä Uuraisten Liikenteen Jussi­kuskille turvallisesta kyydistä ja kannustuksesta kenttien laidalla. Sunnuntai-­illan kunniakierros Petäjäveden liikenneympyrässä kirvoitti raikuvat aplodit Jussille. Kiitos huoltajille ja runsaslukuiselle kannustusjoukolle!

 

Järjestäjien kuva- ja tulosmateriaalia:

Tulospalvelun etusivu:

  • E-t tsemppisarja / Tiikerit
  • E-t tsemppisarja / Pantterit
  • E-p tsemppisarja / Leijonat
  • D-t tsemppisarja / PetPet
  • C-t tsemppisarja Järvi-Suomen Pallon joukkueessa/ JSP
  • C-t Järvi-Suomen Pallon joukkueessa / JSP


Power Cupin viralliset turnaussivut.

Turnausta valokuvataan ahkerasti ja kuvia julkaistaan Power Cupin nettisivuilla, facebookissa, twitterissa ja instassa:

Sivustollamme käytetään evästeitä, joiden avulla parannamme käyttäjäkokemusta.